Akrobatika

Akrobatika, ki zajema vadbo na napihljivi akrobatski stezi (“airtrack-u”), skoke z male prožnje ponjave in skoke na veliki prožni ponjavi, je med mladimi vedno bolj priljubljena. Vrtoglave akrobacije, ki dokazujejo obvladovanje svojega telesa v prostoru, navdušujejo tako telovadce, kot gledalce.

V našem društvu ponujamo vadbo akrobatike na airtrack-u in skokih z male prožne ponjave vsem otrokom in mladim od 9. leta naprej.

Urnik

Sezona 2023/24

PET 15:30-17.00

Pričetek vadbe: petek, 22. september 2023

OŠ Preserje pri Radomljah

Kontakt

E-mail: sd.soncek@gmail.com

TEL: 041/853-071 (Primož)

Pogosta vprašanja

Moj otrok si močno želi trenirati, a menim, da motorično ni najbolj spreten. Ali je vadba zanj primerna?

Vsekakor. Akrobatika kot panoga športne gimnastike je celostni šport, kjer otroci zelo hitro in uspešno razvijajo motorične sposobnosti – moč, hitrost, koordinacijo, gibljivost, ravnotežje, natančnost in vzdržljivost. Zato je vadba akrobatike priporočljiva za vse, predvsem otroke.

Kako poteka trening akrobatike?

Trening je razdeljen na 3 vadbene enote. V prvi ogrejemo telo s tekom in atletsko abecedo, sledi raztezanje in nekaj vaj moči, da svoje mišice pripravimo na vadbo. V glavnem delu usvajamo prvine na airtrack-u in mali prožni ponjavi. V zadnjem delu počasi ohlajamo telo.

Kakšna je primerna športna oprema?

Primerna športna oprema so raztegljive kratke hlače in športna majica (ne prevelika). Ker vadimo na gimnastičnih orodjih, športni copati (supergi) niso primerni. Vadeči ima lahko telovadne (“šolske”) copate ali pa je na vadbi bos. Dolgi lasje morajo biti iz varnostnih razlogov speti.