Športna gimnastika za deklice in dečke od 6. do 12. leta

Naši gimnastičarji trenirajo na orodjih športne gimnastike (parter, preskok), orodjih ženske športne gimnastike (gred, dvovišinska bradlja), orodjih moške športne gimnastike (drog, bradlja) ter akrobatiko (vadba na napihljivi akrobatski stezi – “airtracku”, skoki z male prožne ponjave).

Znotraj vadbene skupine ustvarimo manjše homogene skupine, tako da se prilagodimo sposobnostim in predznanju vadeče. Med vadbenim letom pripravimo božični nastop za starše in prijatelje, nastopamo pa tudi na različnih šolskih prireditvah. Udeležimo se tudi nekaj tekmovanj na šolski in državni ravni programa Gimnastika za vse.

Program je namenjen vsem deklicam in dečkom, ki bi se radi spoznali s tem celostnim športom in bi rade usvojili tako lahke kot tudi zahtevnejše elemente (npr. preval naprej, most nazaj, salto, stoja na bradlji).

Urnik

Sezona 2023/24

Pričetek vadb: ponedeljek, 18. september 2023

OŠ Preserje pri Radomljah

CICIBANKE (6-8 let)

  • PON 15.30-17.00
  • SRE 15.30-17.00
  • PET 15.30-17.00

MLAJŠE in STAREJŠE DEKLICE (9-14 let)

  • PON 15.30-17.00
  • SRE 15.30-17.00
  • PET 15.30-17.00

Otroke lahko prevzamemo v razredih OŠ Preserje pri Radomljah. Označite v prijavnici in na naš prevzem opozorite tudi učiteljice.

Kontakt

E-mail: sd.soncek@gmail.com

TEL: 041/853-071 (Primož)

Pogosta vprašanja

Moj otrok si močno želi trenirati, a menim, da motorično ni najbolj spreten. Ali je vadba zanj primerna?

Vsekakor. Športna gimnastika je celostni šport, kjer otroci zelo hitro in uspešno razvijajo motorične sposobnosti – moč, hitrost, koordinacijo, gibljivost, ravnotežje, natančnost in vzdržljivost. Zato je vadba športne gimnastike priporočljiva za vse, predvsem otroke.

Zaradi obveznosti otroka ne morem pripeljati na vadbo tako zgodaj. Ali lahko otroka prevzamete v šoli?

Lahko, če se šola v OŠ Preserje pri Radomljah (treningi v Radomljah) oz. na OŠ Rodica (treningi na OŠ Roje).
Če želite, da otroka prevzamemo na šoli, to označite v prijavnici in na to opozorite tudi učitelja.

Ali lahko otrok treninge obiskuje zgolj 1x oz. 2x tedensko?

Lahko. V tem primeru to označite tudi na prijavnici. Zavedati pa se moramo, da v tem primeru vadeči navadno zaostane za skupino, tako z vidika fizične pripravljenosti, kot z vidika usvojenih elementov. V primeru manjšega števila obiska se individualno dogovorimo tudi za ceno.