Športnik začetnik – športna vadba za otroke od 4. do 6. leta

Program Športnik začetnik je športna vadba, namenjena otrokom od 4. do 6. leta, tako tistim, ki so v vodeno športno vadbo vključijo prvič, kot tudi nadaljevalcem. Z različnimi otroškimi igrami in razgibanimi poligoni otroci spoznavajo elemente motorike (plazenje, lazenje, plezanje, skakanje, vrtenje, dvigovanja) in osnove različnih športov (poudarek na športni gimnastiki, pa tudi atletiko, ples, igre z žogo in drugo). Osnovni namen je, da otroci vzljubijo gibanje in se na prijeten, igriv način spoznajo z različnimi športnimi panogami.

Urnik

Sezona 2023/24

SRE 17.00-18.00

Pričetek vadbe: sreda, 20. september 2023

OŠ Preserje pri Radomljah – mala desna telovadnica

Kontakt

E-mail: info@sd-soncek.si

TEL: 041/853-071 (Primož)

Pogosta vprašanja

Ali lahko otroka na vadbi spremljam?

Prvo vadbeno uro lahko otroka spremljate v primeru, da se tako počuti bolj sproščenega in v nasprotnem primeru ne bi želel sodelovati na vadbi. V nadaljevanju pa je vaša prisotnost nezaželjena, saj se moramo v tem primeru z vami boriti za otrokovo pozornost. Hkrati je cilj vadbe, da otroci postanejo samostojnejši in da želijo dosegati svoje cilje. V vaši pristnosti pa otroci včasih čutijo, da morajo dosegati vaše cilje.

Priredili bomo Božični nastop za starše in prijatelje, na koncu pa še zaključni nastop, tako da boste lahko starši videli napredek vaših otrok, o njem pa nas lahko tudi kadarkoli povprašate :).

To je naš prvi vpis v športni program, zato ne vemo, ali se bo pri našem otroku obnesla. Ali lahko pridemo na poskusno vadbo?

Seveda. Vsak prvi obisk naših programov je brezplačen, pri mlajših otrokih pa dodamo še enega.

Kako poteka vadbena ura?

Vadbena ura je razdeljena na tri vadbene enote. V prvi z otroško tekalno igro dobro ogrejemo naše telo, nato pa raztegnemo naše mišice. V glavnem delu se prebijamo skozi športni poligon (npr. plazenje pod ovirami, skoki iz obroča v obroč, kotaljenje po blazinah, vodenje žoge z nogo/roko, preval naprej ali nazaj po klančini …). V zadnjem delu pripravimo še igro za ohladitev in pomirjanje. Na koncu vadbe pa vedno sledi štampiljka za pridne otroke :).

Kakšna je primerna športna oprema?

Primerna športna oprema so raztegljive kratke hlače in športna majica (ne prevelika). Ker vadimo na gimnastičnih orodjih, športni copati (supergi) niso primerni. Vadeči ima lahko telovadne (“šolske”) copate ali pa je na vadbi bos. Dolgi lasje morajo biti iz varnostnih razlogov speti. Otroci naj imajo s seboj tudi bidon z vodo.

Kako je z vračilom denarja ob odsotnosti otroka?

Denarja za odsotnost ne vračamo. Izjema je opravičena odsotnost zaradi zdravstvenih težav otroka (ki jo dokažete z zdravniškim potrdilom) in bo obravnavana za vsakega posameznika posebej.